• Vikingskipet

    Hallen er en moderne flerbrukshall med spennende arkitektur. Formen spiller på arven etter vikingenes båter, en funksjonell og vakker form.

  • Hamar OL-Amfi / Storhamar ishall

    Hamar OL-Amfi, også kjent som Nordlyshallen, er en av to OL-arenaer som ble bygget på Hamar i forbindelse med olympiaden på Lillehammer i 1994.

  • Ansatte

    Våre ansatte i Vikingskipet - HOA.

Vikingskipet – FOR DE STORE ØYEBLIKK!

Hamar Olympiske Anlegg AS er et eier- og driftsselskap som har planlagt, bygget og utviklet OL-anleggene på Hamar. Selskapet eies av Hamar kommune og har ansvar for driften av Hamar Olympiahall – Vikingskipet og Hamar OL-Amfi – Nordlyshallen/Storhamar Ishall.

Anleggene ble bygget til OL i 1994, og Vikingskipet er Norges nasjonalanlegg for skøyter. I dag har hallen en virksomhet som strekker seg langt utover idrettsaktiviteter. Her gjennomføres årlig store messer, utstillinger, jubileer og kulturarrangement. Vi har bred kompetanse innenfor planlegging og gjennomføring av alle typer arrangement og vår kreative stab har førsteklasses attester fra tidligere arrangører.

Vikingskipet er et verdenskjent monumentalbygg. ”Romkonsepter” der man utnytter byggets spennende former, det store arealet og det formidable rommet mellom gulv og tak, gir muligheter til å lage et arrangement med en ny og spennende profil.
Flyfoto Vinter WEB

Historiske fakta

Vikingskipet og Hamar OL-Amfi har vært arena for mange internasjonale mesterskap.

Antall mesterskap i perioden 1992 – 2014
1 OL Hurtigløp skøyter – Kunstløp – Shorttrack
23 VM Skøyter – Iceracing – Speedway – Ishockey – Håndball – SykkelBandy – Kunstløp (junior) – Rally
5 EM Skøyter
15 World Cup Skøyter – Langrenn

OL 1994

Den store folkefesten på hjemmebane, 12. – 27. februar 1994
16 dager i nydelig vintervær – De XVII Olympiske Vinterleker Lillehammer 1994 vil bli husket som en fantastisk folkefest! Spenningen og stemningen da Johann Olav Koss og Dan Jansen satte sine verdensrekorder, vil huskes lenge. Johann Olav Koss ble den store OL-kongen med sine tre gull og like mange verdensrekorder.

Vikingskipet

Hurtigløp menn 5 000 m – 13. februar 1994
Johann Olav Koss setter ny verdensrekord på tiden 6:34,96 og Kjell Storelid tar sølv.

1500 m skøyter – 16. februar 1994
Johann Olav Koss setter ny verdensrekord på tiden 1:51,29.

10 000 Skøyter – 20. februar 1994
Johann Olav Koss setter ny verdensrekord på tiden 13:30,55 og Kjell Storelid tar sølv.

Hamar OL-Amfi

Hamar OL-Amfi var arena for kunstløp og kortbaneløp under lekene.
Internasjonalt var kunstløp den grenen som var gjenstand for mest forhåndsomtale. Det skyldtes overfallet på den amerikanske favoritten Nancy Kerrigan i januar 1994, og det var hennes landskvinne og konkurrent Tonya Harding som ble dratt inn blant de mistenkte bak overfallet. Kerrigan fikk skadet sitt kne under overfallet og hennes deltakelse i lekene stod lenge i fare. Hun hadde også vunnet prøve-OL Piruteen året før. Kerrigan vant til slutt sølvemedaljen bak den noe overraskende og unge vinneren Iksana Bajul fra Ukraina (Wikipedia).

Nyttige lenker
IOC offisiell webside
Maihaugen – Norges Olympiske Museum